Sportief Wandelen


Sinds 2019 zijn wij ook gestart met een aantal wandelgroepen. Sportief wandelen onderscheidt zich van recreatief wandelen door uitgebreide aandacht voor looptechniek, uithoudingsvermogen en tempo.

Sportief Wandelen is een ideale activiteit voor iedereen die in groepsverband wil wandelen, met als doel verbeteren en in stand houden van fitheid, gezondheid en conditie.

Bij Sportief Wandelen maakt ASV de volgende indeling: niveau 1 (sport) en niveau 2 (bewegen).

Niveau 1 - Sport

Deelnemers aan deze wandelgroep willen meer uit het wandelen halen door sneller te worden en dit ook langer te kunnen volhouden. Actie en variatie vormen hierbij het uitgangspunt. Binnen niveau 1 Sport kan men ook trainen voor een wandelevenement, zoals de Nijmeegse 4-daagse.

De trainer staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van de training. Aan de orde komen; wandeltechniek, snelheid, lenigheid, balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen.

De training wordt afgesloten met een kopje thee/koffie (dit is een vrije keuze).

  • Wanneer: Woensdagochtend en/of zaterdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur;
  • Waar: Startpunt Atletiekvereniging ASV, Rietmolenseweg 6a, Eibergen;
  • Kosten: Eerst 4 keer gratis, daarna volgt een lidmaatschap van € 14,50 per maand en bondscontributie € 18,55 per jaar.

Niveau 2 - Bewegen

Deelnemers aan deze wandelgroep willen meer bewegen en kiezen voor Sportief wandelen om te werken aan hun conditie om zich fitter te voelen. De deelnemers hebben tijdelijke of blijvende lichamelijke beperkingen. Bijvoorbeeld een deelnemer die na een blessure weer op niveau 1 Sport wil komen, of herstellende is na een intensieve ziekteperiode, of blijvend beperkt is door een chronische aandoening. Voor hen is het reguliere wandel aanbod elders onvoldoende aangepast om deel te kunnen nemen. De wandelgroep maakt gebruik van de atletiekbaan vanwege de vlakke ondergrond en het overzichtelijke terrein.

De trainer staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van de training. Aan de orde komen; wandeltechniek, beweeglijkheid van de gewrichten, balans, coördinatie, kracht en het opbouwen van het uithoudingsvermogen. 

De training wordt afgesloten met een kopje thee/koffie (dit is een vrije keuze).

  • Wanneer: Dinsdagochtend en/of donderdagochtend (bij voldoende deelnemers)van 9:30 tot 10:30 uur;
  • Waar: Atletiekvereniging ASV, Rietmolenseweg 6a, Eibergen;
  • Kosten: Eerst 4 keer gratis, daarna volgt een lidmaatschap van € 14,50 per maand en bondscontributie € 18,55 per jaar.

Meer informatie? Neem gerust contact op!

Wilt u meer weten over het sportief wandelen, neem dan contact op met één van de trainers:

Ana Jeremic - 06 43 44 2376
Tineke De Graaf - 06 40 43 4255

Of stel uw vraag via ons contactformulier: Contactformulier